zdrowo-dietetycznie-testowo

przekąski/potrawy na zimno

Marchewki juniorki

Składniki:

- marchewki juniorki - 1 opak - ja używam marchewek z Tesco produkt Value

- czosnek - 2 ząbki

- oliwa z oliwek - 1 łyżka

- natka pietruszki - 2 pęczki

- sól

Sposób przyrządzenia:

W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy marchewki i wyciskamy przez praskę ząbki czosnku. Całość mieszamy. Gdy marchewka puści wodę dodajemy sól i całość pozostawiamy aż do całkowitego odparowania wody co pewien czas mieszając. Na koniec marchewki posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i gotowe. Marchewki efektownie wyglądają jako dodatek do pieczonych mięs. Smacznego:)

20141224_105925.jpg 20141224_103136.jpg 20141224_105436.jpg 20141224_105605.jpg