zdrowo-dietetycznie-testowo

przekąski/potrawy na zimno

Pawie oczka z ciasta francuskiego

Składniki:

- ciasto francuskie - 1 opak -ja używam gotowego ciasta z Tesco lub Biedronki

- ser żółty - 10 plasterków - użyłam sera o obniżonej zawartości tłuszczu

- passata pomidorowa - 4 łyżeczki

- słodka i ostra papryka w proszku

Sposób przyrządzenia:

Piekarnik nastawiamy na 200 stopni aby się mocno rozgrzał. Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania, rozwijamy i smarujemy passatą. Passatę posypujemy przyprawami według uznania - u mnie słodka i ostra papryka. Na sos kładziemy plasterki sera żółtego. Ciasto zwijamy w ruloniki z dwóch stron naraz aby na środku powstały nam dwa "tunele". Ciasto z farszem kroimy na cienkie plasterki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15-20 minut do momentu aż się przyrumienią. Smacznego:)

20150103_132234.jpg 20150103_123950.jpg 20150103_124014.jpg 20150103_124301.jpg 20150103_124506.jpg 20150103_124804.jpg