zdrowo-dietetycznie-testowo

desery/słodkości

Waniliowa kasza manna z winogronem

Składniki:

- mleko 2% - 250 ml

- kasza manna - 3 czubate łyżki

- stevia - 1/2 płaskiej łyżeczki

- budyń waniliowy bez cukru - 1 płaska łyżka - ja użyłam budyniu firmy Celiko

- winogrono - 5 gron

Sposób przyrządzenia:

W rondlu mieszamy budyń z mlekiem, a gdy uzyskamy jednolity płyn to dodajemy stevię i kaszę mannę. Rondel z zawartością wstawiamy na ogień i podgrzewamy co pewien czas mieszając. Od momentu zawrzenia całość gotujemy ok 2-3 minut cały czas mieszając. Waniliową kaszę przelewamy do miseczki uprzednio przelanej zimną wodą. Wierzch kaszy dekorujemy połówkami winogrona. Smacznego:)

Wartość kcal waniliowej kaszy manny z dodatkiem winogrona-  ok.192 kcal

Wartość kcal waniliowej kaszy manny bez winogrona-  ok.177 kcal

20141230_204324.jpg 20141230_203732.jpg 20141230_203744.jpg